Venture Capital Summit
2018. április 25. BMC

inkubáció

Kerekasztal

Inkubációs kerekasztal - Balogh Péter (Baconsult), Kovács Zsolt (Enterprise Hungary)Pereczes János (MKB Fintechlab), Stickl László (Smart Future Lab), Moderátor: Málnay Barnabás (Smartware Tech) 

Milyen megközelítések életképesek a nagyon korai fázisú startup befektetések világában? Hogyan lehet maximalizálni a nyereségesség esélyét ebben az iparban? (a nagyon korai fázisú startup befektetők iparágában)

Balogh Péter (Baconsult)

A korai befektető leginkább alapítóba fektet, hiszen szinte minden más még bizonyítatlan. Ezért nagyon fontos szerintem a már megszerzett cégépítési, cégvezetési tapasztalat és a világhoz való hozzáállás. Mi három fontos dologgal szűrjük a projecteket. 1, Kémia: mennyire vagyunk egy hullámhosszon az alapítóval, mennyire hisszük el, hogy ő ezt meg tudja csinálni. 2, Hozzáadott érték: Mennyire érezzük, hogy mi hozzá tudunk szólni a témához, tudunk e majd segíteni benne, érdekel e minket a téma. 3, Revenue. A legtöbb startup a portfolionkban az indulástól kezdve saját erőből jutott el az első bevételig, kevesebb, mint 12 hónapon belül. Az első bevételek rengeteg mindent igazolnak. Van ötlet, csapat, végre tudják hajtani az ötletet, piacképes a termék és tudnak eladni.